Ekologisempi kissanruoka on täällä!

Yora kissat ruokailemassa hyönteisproteiinia

Koirat ovat saaneet nauttia Yoran hyönteisproteiiniruoasta ja -herkuista jo muutaman vuoden, ja olemme yhdessä vähentäneet hiilitassunjälkeä huomattavasti. Nyt herkullisiin ilmastotalkoisiin pääsevät mukaan myös kissat - nimittäin Yoran kissanruoka on vihdoin Suomessa!

Siinä missä koirat ovat sekasyöjiä ja pystyvät hyödyntämään jossain määrin myös kasvipohjaista ruokaa (toim. huom. hyönteiset eivät ole kasveja), kissa on puhdas lihansyöjä, joka vaatii paljon proteiinia ja vähän hiilihydraatteja voidaakseen hyvin. Kissan kylläisyys myös määrittyy poikkeuksellisesti proteiininsaannin, ei energiansaannin mukaan, päinvastoin kuin monilla muilla eläimillä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ruoan proteiinipitoisuuden ollessa pieni, esimerkiksi paljon viljaa sisältävissä tuotteissa, kissa joutuu syömään yli energiantarpeensa, mikä puolestaan johtaa helposti lihomiseen ja suoliston bakteerikannan huonontumiseen.

Kotiruokinnan haasteena taas on se, että pelkkä liha ei riitä - luonnossa kissa söisi myös metsästämänsä eläimen sisäelimet ja luut, jolloin aminohappoprofiili olisi paljon monipuolisempi. Valmisruoka tarjoaa tarvittavat ravintoaineet sopivissa mittasuhteissa, mutta valmisruoan alkuperä ja laatu voivat olla ristiriidassa odotusten kanssa. Miten siis tarjota sopiva ruokavalio kuormittamatta maapalloa ja tukematta tehotuotantoa? 

Yora-kissanruoka on täysravinto, jossa ainoa proteiininlähde on hyönteisproteiini. Hyönteisproteiini on ekologisesti tuotettu ja helposti sulavaa, joten kissasi saa ruoasta helposti ja herkullisesti kaikki tarvitsemansa aminohapot, rasvat ja mineraalit. Tehtaamme naapurissa kasvatettu kaura ja punajuuri lisäävät ruokaan helposti sulavaa kuitua, joka parantaa vatsan toimintaa ja vähentää huomattavasti karvapallojen syntyä. Kasvikunnan terveyspommeista mukana on mm. vitamiinirikasta merilevää ja sikuria, joka huoltaa suolistoa ja lievittää stressiä. 
Kun vaihdat kissasi kuivaruokaa, teethän muutokset maltilla ja asteittain. Muista myös tyytyväisyystakuumme.

Miaukkaita ruokahetkiä, yorailijakissat!

Tutustu Yora-kissanruokaan >>

62,5 % toukkaproteiinia kissanruoka