Hyönteisproteiinin lyhyt oppimäärä, osa 2

Kerroimme muutama viikko sitten ruoassamme käytettyjen mustasotilaskärpäsen toukkien kasvatuksesta, voit lukea lisää täältä. Hyönteisproteiini on maapallon kannalta kestävämpi valinta koirasi ruokakippoon, mutta mitä muita syitä on valita koirasi proteiininlähteeksi toukka?

mustasotilaskärpäsen toukka hyönteisproteiini yora koiranruoka

Sulavuus

Mustasotilaskärpäsen toukat vastaavat sulavuudeltaan kanaa, eli sopivat useimmiten myös hyvin herkkävatsaisille koirille. Koiran suolisto on lyhyt, joten on tärkeää, että ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti ja nopeasti. Toukkien lisäksi sulavuutta edistää pienimmille koirille tarkoitetuissa Puppy- ja Small Breeds -nappuloissamme Yucca-uute, joka ylläpitää suoliston terveyttä ja sitoo itseensä ammoniakkia - tällöin laadukkaan ruoan vaikutus näkyy entistä enemmän myös koirasi ulosteessa, joka Yucca-uutteen ansiosta on huomattavasti miedomman tuoksuista.

hyönteisproteiini ravintoarvot mustasotilaskärpäsen toukka

Ravintoarvot

Toukkamme sisältävät 45% proteiinia ja 44% rasvaa, sekä kaikki koiran hyvinvoinnin kannalta olennaiset aminohapot. Aminoarvot ovat hyvin samankaltaisia kuin kalassa ja kanassa, ja koska hyödynnämme tuotteissamme koko toukan, aminohappot ovat laadukkaita ja monipuolisia. Nappulat kuivatetaan 120 asteessa, jolloin ne säilyttävät hyvin ravintoaineensa, ja palvelevat koiran elimistöä parhaiten.

Yora hyönteisproteiinikoiranruoka

Allergeenit

Hypoallergeeninen tuntuu nykyään melko trendikkäältä ja joustavalta käsitteeltä, emmekä mielellämme puhu hypoallergeenisesta ruoasta - etenkin kun monen allergisen koiran oireet ovat useimmiten eri herkistävien ainesosien ja olosuhteiden summa (terveisiä lukemattomia eliminaatiodieettejä ja lääkkeitä kokeilleelle entisen naapurin koiralle, jonka allergisten reaktioiden lähteeksi paljastui lopulta lähellä sijaitseva tekonurmi). Hyönteisiä kuitenkin käytetään ruoassa tällä hetkellä vielä harvoin, joten harva koira on valmiiksi altistunut tai allergisoitunut hyönteisproteiinille - olemmekin saaneet paljon iloista palautetta siitä, kuinka Yoraan siirtyminen on vähentänyt tai poistanut koiran allergiaoireet. Tutustu Hermin ja Novan tarinaan tästä.

Yora proteiinipatukka

Maku

Nappulamme ovat läpikäyneet 29 makutestikierrosta, joista jokaisen jälkeen reseptiä on muokattu ja parannettu saatujen haukkujen (tai palautteen) mukaan. Sen lisäksi, että nappulat sisältävät kaikki koiran kannalta välttämättömät ravintoaineet, ne myös maistuvat herkulliselta. Olemme saaneet nirsojen koirien omistajilta paljon kiitosta ja kertomuksia siitä, miten aiemmin niin hankalasti syövät koirat ovat innostuneet Yorasta ja nuolevat nykyään kulhonsa tyhjäksi. Hyönteistuotteen makuun vaikuttaa vahvasti niin hyönteisen laji kuin sen syömä ravinto, ja farmien hävikkikasviksia syövät toukkamme ovat aikamoinen täysosuma - myös yorailijoiden mielestä!

Joko olet kokeillut?
Tutustu valikoimaamme >>