Hyvää lemmikeille ja maapallolle

Tervetuloa mukaan Yoran matkaan!

Englantilaisen YORAn perustajat päättivät kehittää koiranruoan, joka pystyisi tarjoamaan laadukkaan eläinproteiinin ravintoarvot rasittamatta ympäristöä perinteisen karjankasvatuksen tavoin. Pitkään jatkuneen tutkimisen, kokeilun ja suunnittelun ansiosta syntyi YORA, täysin uudenlainen vaihtoehto koirille. 

Mikä tekee Yorasta erityisen?

Yorassa käytetään vain yhtä eläinproteiinin lähdettä, mustasotilaskärpäsen toukkaa. Toukat sisältävät 45 prosenttia puhdasta proteiinia, 44 prosenttia rasvaa ja runsaasti kalsiumia, aminohappoja ja mineraaleja. Toukat kasvavat ilman antibiootteja, kasvuhormoneja ja näin ollen mitään haitallisia aineita ei kulkeudu koiran kehoon, kun taas lihatuotannossa tämä riski on olemassa.

Yora 40% hyönteisproteiinia
Toukkien kasvatus vaatii myös huomattavasti vähemmän maata ja vettä verrattuna
karjankasvatukseen. Näin ollen vähennät koirasi hiilitassunjälkeä huomattavasti. Vain yhden eläinproteiinin ansioista ruoka sopii useimmille allergisille ja herkkävatsaisille koirille. Toukissa itsessään on erittäin vähän allergeeneja ja toukkien ruokinnassa käytetään tilojen ylijäämä kasviksia. Näin tiedämme tarkkaan mitä toukamme saavat syödäkseen. Toukat sulavat hyvin koirien lyhyessä  ruoansulatusjärjestelmässä.

YORA mineraalit vitamiinit hivenaineet

Yoran laadukkuus ja ympäristövastuullisuus ei kuitenkaan perustu pelkästään mustasotilaskärpäsen toukkiin. Kokonaisuus on tarkkaan harkitun ja tutkitun tulos. Muun muassa peruna on yksi ympäristöystävällisimmistä ravintokasveista ja kaura on matalan GI arvon hiilihydraatti. Kasvikset viljellään Englannissa tuotantotilojen lähipelloissa. Ainesosat on valittu kattamaan laadukkaasti koiran päivittäiset tarpeet ja kuitenkin kuormittamalla mahdollisimman vähän maapalloa.

YORA kaura peruna punajuuri persilja merilevä

Yoralle erittäin tärkeää on myös vastuullisuus ja läpinäkyvyys tekemisessä. Näin ollen tiedämme tarkalleen mistä raaka-aineet tulevat. Yoralla myös kuljetusten hiilijalanjälki kompensoitu.

Miten eettisesti kannattavampi?

Toukat kasvatetaan puhtaissa ja valvotuissa oloissa Protix farmilla Hollannissa. Toukkien hermosto on erittäin yksinkertainen ja niiden keho lämpötilaa laskemalla toukat menevät horrokseen ja silloin hermosto ei tunne kipua jatkoprosessin aikana. Toukasta pystytään hyödyntämään kaikki ravintoaineet ja näin ollen koko toukka käytetään koiranruokaan. Toukkien kasvatuksessa ei käytetä antibiootteja tai kasvuhormoneja, jotka välillisesti siirtyisivät lemmikkeihimme.

YORA ei kasvuhormoneja ei antibiootteja


Mikä on hiilitassunjälki?

Hiilijalanjälki (koirien tapauksessa hiilitassunjälki) tarkoittaa jonkin tuotteen, toiminnan tai palvelun aiheuttamaa ilmastokuormaa eli sitä, kuinka paljon kasvihuonekaasuja tuotteen tai toiminnan elinkaaren aikana syntyy. Hiilijalanjäljen ja ilmastokuorman käsitteet on kehitetty mittariksi, jonka avulla voidaan arvioida erilaisten tekojen ja kulutusvalintojen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Hiilijalanjälki mittaa, paljonko kasvihuonekaasuja esimerkiksi nautapohjaisten ruokien syöminen aiheuttaa.

Prosenttiosuus suomalaisen keskiarvoisesta hiilijalanjäljestä on seuraava:
Asuminen 33%
Tavarat ja muu kulutus 25%
Liikenne ja matkailu 22%
Ruoka 20%

Jos keskikokoisen koiran ruoan vaihtaa Yoraan, pystyy vaikuttamaan omaan hiilitassunjälkeensä määrällisesti sen verran, kun jättäisi ajamatta vuoden pienikokoisella perheautolla.  

YORA vähennä globaalia hiilitassunjälkeä


Vaikutetaan yhdessä lemmikkiemme ja maapallon hyvinvointiin!

#yorailijat