KOIRAKUVAUKSEN ABC, osa 1: koirakuvaus kotona kännykällä

Mikä olisikaan ihanampaa kuin onnistunut kuva omasta rakkaasta lemmikistä! Sosiaalinen media pursuaa mahtavia otoksia koirista, kissoista ja muista lemmikeistä. Välillä turhauttaa, kun itse ei saa napattua sitä täydellistä kuvaa. Halusimme koostaa teille kaikille kevyen kuvausvinkkisarjan, jonka avulla myös aloittelija onnistuu.

Lähes kaikilta löytyy älypuhelin, jolla kuvien nappaaminen on suhteellisen helppoa. Päätimme aloittaa vinkkien jakamisen juuri kännykkäkuvia otettaessa. Sisä- ja ulkokuvaamisella on eroja, joten aloitamme koirakuvaamisen vinkkisarjan sisäkuvien ottamisesta.

Vinkit kuvaukseen on laatinut ihana valokuvaaja Yasmina Godden. Voit käydä kurkkaamassa Yasminan omaa koiratiliä: @storyofabernese.

Näin otat hyviä kännykkäkuvia koirastasi sisätiloissa

  1. Tarvitset koiran, kameran ja Yora Rewards -nameja (tai muita herkkuja). 
   That’s all folks! Kännykän kamera riittää oikein hyvin.

  2. Valitse kuvauspaikka, johon tulee riittävästi valoa.
   Sisäkuvaamisessa korostuu valon merkitys. Esimerkiksi ikkunan luona oleva sohva tai seinä toimivat hyvinä kuvauspaikkoina. Varo kuitenkin kuvaamasta niin, että valo tulee sinun takaasi. Silloin tulee helposti kuvaajan varjo mukaan kuvaan.

   Kuinka kuvata koiraasi? Koirakuvauksen vinkit.

  3. Ota tarvikkeiksi kameran lisäksi haluamasi rekvisiitta.
   Koirasi lempilelu tai -viltti toimivat tässä hyvin. Jos kuvaat seinän vieressä, laita lattialle esimerkiksi valkoinen lakana, jolloin tausta on rauhallinen ja kuva keskittyy koiraasi ja valitsemaasi rekvisiittaan.

   Tässä välissä koirasi on varmasti jo muutamaan otteeseen ihmetellyt mitä tapahtuu. Joten suosittelen pitämään rapsuttelu ja nami -hetken valitussa kuvauspaikassa.

  4. Päätä missä asennossa haluat koiraasi kuvata.
   Mikä olisikaan kiva tapa kuvata koiraasi? Istuen maassa, seisoen, tarjoten jotain kivaa temppua... vaihtoehtoja on. Koiran katsetta voi ohjailla nameilla ja vinkulelulla. Tai jos koirallasi on jokin tietty sana/käsky mitä varten hän aina pysähtyy. (Kokemuksesta olen huomannut että sana 'herkku' yleensä pysäyttää koiran kuin koiran.)

  5. Kuvaa koiraa "koiran tasolta".
   Vaikka kuvia voi ottaa eri kuvakulmista, on hyvä pitää perusmuistisääntönä, että koiria kuvataan niiden silmien tasolta. Laskeudu siis koiran pään tasolle ja tarkenna kuva koiran kasvoihin. 

   Tadaa! Näin sinulla on Instagram-arvoinen kuva koirastasi ja tällaisen kuvan saa otettua, vaikka ulkona sataisi sammakoita taivaalta. 

   Valmis koirakuva. Miten kuvata koiraasi ammattimaisesti?

  6. Valitse juuri teille sopiva tyyli
   Se mikä toimii toiselle, ei sovi kaikille. Sinä tunnet koirasi ja hänen persoonansa, joten tue sitä niin kuvin kuin kuvatekstein. Jos kuvaustilanteessa tapahtui jotain hauskaa, kannattaa se kirjoittaa heti ylös ja hyödyntää tätä kuvapäivitysten yhteydessä. Näin katsoja voi elää kanssanne tämän hetken uudelleen.


HUOM!
 Tiedämme, että koirien luonteet ovat erilaisia. Jos koirasi ei ole luontaisesti flegmaattisen puoleinen, muista suunnitella etukäteen kuvasi ja rekvisiittasi. Jos odotutat koiraasi pitkään, on todennäköistä että kuvassa on vain rekvisiitat ja seinä eli tässäkin pätee vanha sanonta "hyvin valmisteltu on puoliksi tehty". Palkitse koiraa häntä motivoivilla herkuilla tai leluilla. Myös mielenkiintoiset ja hassut äänet kiinnittävät koiran huomion. Muista kuitenkin olla nopea, sillä hetki menee nopeasti ohi.

-------------------

Tässä vielä toinen Yasminan esimerkki samasta koirasta, samassa paikassa:

Miten ottaa Instagram-kelpoisia koirakuvia? Koirakuvaus.

Lopputulos:

Koirakuvauksen ABC

 

Siirry lukemaan Koirakuvauksen ABC, osa 2 >> 
Tässä blogitekstissä vinkkaamme kuvien ottamisesta koirastasi ulkona.Vinkit antoi:
Yasmina Godden
Valokuvaaja
Digitaalisen sisällön sisällöntuottaja

Tutustu Yasminaan lisää hänen kotisivuiltaan >>