KOIRAKUVAUKSEN ABC, OSA 2: Koirakuvausta ulkona

Aloitimme viime viikolla blogisarjan, jossa annamme vinkkejä oman lemmikkisi valokuvaukseen. Olethan jo käynyt lukemassa ensimmäisen osan, jossa annamme vinkkejä kännykällä sisätiloissa otettaviin koirakuviin.

Koiran kuvaaminen ulkona voi olla haasteellista erilaisten häiriöiden ja hihnan takia. Tässä on muutamia ohjeita, joilla saat koirastasi turvallisesti parempia ulkokuvia, mitä voit myös soveltaa useampaan erilaiseen kuvauspaikkaan.

Vinkit kuvaukseen on laatinut jälleen valokuvaaja Yasmina Godden. Voit käydä kurkkaamassa Yasminan omaa koiratiliä: @storyofabernese.

NÄIN OTAT HYVIÄ KUVIA KÄNNYKÄLLÄ KOIRASTASI ULKONA

 1. Tarvikelista.
  Tarvitset koirasi lisäksi 
  Rewards-nameja (myös muut herkut ovat ok 😉)
  * Kapeimman hihnasi, jossa on mieluiten useampi metri pituutta
  * Kännykän (oikean kameran käyttö ei ole kiellettyä)
  * Mahdollisesti vinkuvan lelun, millä ohjata katsetta.

  Tunnet koirasi parhaiten, mikä häntä motivoi?

 1. Valitse kuvauspaikka huolellisesti.
  Katso koirallesi spotti, missä haluat kuvata hänet. Suosittelen taustassa kiinnittämään erityistä huomiota valon määrään ja ympäristön rauhallisuuteen.

  Valon kannattaa tulla kuvissa hieman sivulta. Takaa tuleva valo voi olla hieman hankala kännykän kameralla kuvata, mutta suosittelen kokeilemaan. Välillä valo, joka tulee esimerkiksi suoraan puiden takaa koiraan, voi välittyä kuvaan erityisen kauniisti.

 1. Anna koiran tutustua kuvauspaikkaan.
  Kun löydät kuvauspaikan josta pidät, kannattaa antaa koiran rauhassa nuuhkia paikka läpi. Tällöin vältytään mahdollisesti siltä, ettei kuvaustilanteessa tule vain kuvia missä koira kurkottelee innokkaasti kohti tuoksusinfoniaa.

 1. Muista pitää koirasi kytkettynä myös kuvausten ajan.
  Muista tarkistaa, että saat koirasi kytkettyä esimerkiksi takana olevaan tolppaan tai puun oksaan. Jos sinulla on pitkä hihna käytössä, voit lukita hihnan myös jalallasi. Tämä on erityisen tärkeää varsinkin kaupungissa kuvatessa turvallisuussyistä.

 1. Kun olet tarkistanut kaikki yllä olevat kohdat.
  Tsekkaa nämä: kaunis tausta, turvallisuus ja koirasi on nuuhkinut paikan läpi. Tarkista tämän jälkeen, että kuvan tausta on myös suorassa (horisontti, talon seinät, puut). Asettele koira haluamallasi tavalla. 

  Herkuilla saat jälleen helpommin ohjattua koirasi katsetta. Suosittelen kokeilemaan myös kuvia, joissa koira kiinnittää huomiota johonkin muuhun esimerkiksi laittamalla nami koirasi viereen. Laskeudu koiran silmien korkeudelle, tarkenna kasvoihin ja nappaa kuva.

  Ennen:

  Näin otat kuvan koirastasi ulkona

  Jälkeen:

  Näin otat kuvan koirastasi ulkona


Koirakuvauksessa on monta vaihetta ja useita asioita, joihin kiinnittää huomiota, mutta vaiheet mahtuvat ihan muutamaan sekuntiin. Nykyaikaisissa puhelimissa on myös sarjakuvaus-vaihtoehto. Joissain puhelimissa se toimii painamalla pitkään kuvausnappia pohjassa. Tämä on kännykällä kuvatessa loistava työkalu valmiiksi suunniteltuihin kuviin. Etenkin, jos koirasi ei ole luontaisesti ”hidastetusta elokuvasta”.

--------------------------


Tässä vielä toinen Yasminan esimerkki ulkona kuvaamisesta:

Miten kuvaat koiraasi ulkona?


Lopputulos:

Instagram kelponen valokuva koirastasi

 


Vinkit antoi:
Yasmina Godden
Valokuvaaja
Digitaalisen sisällön sisällöntuottaja

Tutustu Yasminaan lisää hänen kotisivuiltaan >>