Miksi Yora auttaa värjäytyviin karvoihin?

Moni on huomannut oman, vaaleakarvaisen koiransa kanssa, että turkki saattaa värjäytyä punertavanruskeaksi. Usein turkin värjäytyminen tapahtuu juuri silmien alta, tassuista, taipeista tai parrasta. 

Syy värjäytymiseen on usein porfyriinit. Koirilla erittyy huomattava määrä porfyriinia kyynelten, syljen ja virtsan kautta ja näin turkki pääsee värjäytymään. Näitä orgaanisia yhdistelmiä esiintyy usein luonnossa ja yksi tunnetuimmista porfyriineista on heme, punasolujen pigmentti, joka sisältää myös paljon rautaa.  

Yora ei sisällä punasoluja ja näin ruoan porfyriinimäärät ovat matalammat kuin missään muussa lihapohjaisessa ruoassa. Tämä vähentää siis luonnollisesti porfyriinin vapautumista kyyneliin, sylkeen ja virtsaan, jolloin myös turkin värjäytyminen vähenee. 

Kannattaa ottaa huomioon myös muita seikkoja, jotka aiheuttavat erilaisia stressitiloja koiralle. 8/10 koiran ruoka-aineallergioista Euroopassa aiheutuu lihasta (lähde: fediaf.org). Yora ei sisällä mitään kymmenestä yleisimmästä allergiaa aiheuttavasta raaka-aineesta ja näin on epätodennäköistä, että Yorasta aiheutuisi koiralle yleisiä allergisia oireita, kuten silmien vuotamista ja rähmimistä.

Koira saattaa oireilla myös ruoansulatuselimistöön kohdistuvasta stressistä. Koiran ruoansulatuskanava on lyhyt ja se tarvitsee hyvin sulavaa ja imeytyvää ruokaa voidakseen hyvin. Yora on helposti sulavaa ruokaa (proteiinin sulavuus 82%), joka on hyväksi ruoansulatuskanavalle. Keho hyväksikäyttää suuren osan proteiinista, eikä porfyriiniä erity niin paljoa kyyneliin tai kuolaan.

Lue lisää yorailijamme (kuva alla) kokemuksista liittyen turkin värjäytymiseen >>

Yorailija Hermi turkin värjäytyminen

Yorailija Hermi turkin värjäytyminen

Kuvat: @spanielit kotialbumi.
Hermin värjäytymien haaleneminen Yoran aloitusta ennen ja jälkeen.