Paperi vs. muovi

Yora ruokasäkit paperi vs. muovi

Kun Yoraa alettiin kehittää, käytettiin valtavasti aikaa ja vaivaa, jotta olisi löydetty mahdollisimman ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit tuotteille. Tällöin päädyttiin kompostoitaviin pusseihin, koska siinä hetkessä ne tuntuivat parhaalta vaihtoehdolta. Nyt on kuitenkin tultu siihen tulokseen, että tällä hetkellä kestävin ratkaisu on kierrätettävät muoviset pussit, joissa ruoka säilyy pidempään, ja joilla saavutetaan ympäristöystävällisempi tasapaino pidemmällä aikavälillä.

MAAPALLOMME TÄHDEN SIIRRYIMME KOMPOSTOITAVISTA PAPERIPUSSEISTA KIERRÄTETTÄVIIN MUOVIPUSSEIHIN

Ensimmäiset yorailijat Suomessa ovat päässeet nauttimaan Yoraa paperisista pusseista, jotka ovat todella kauniita. Yora siirtyi muovisiin pakkauksiin vuoden 2020 loppupuolella ja nyt haluammekin lyhyesti verrata pussien ominaisuuksia, koska meiltä on niistä kysytty.

Yora koiranruoka kuivaruoka paperipussi

PAPERINEN KUIVARUOKAPUSSI

 • Ei voi kierrättää
  Biohajoavaa materiaalia olevassa pussissa on polylaktidi- eli PLA-kerros, jota ei voi kierrättää muovien mukana, mutta myös biojätteen mukaan laittamisessa on omat haasteensa. Pussin maatuminen teollisessa kompostoinnissa kestää 6-12 viikkoa ja kotikompostissa tätä ei suositella maadutettavan. PLA:ssa raaka-aineina käytetään sekä maissitärkkelystä että sokerijuurikasta.
 • Lyhyempi hyllyikä
  Tässä pussissa tuotteen suositeltu säilyvyys on 12 kuukautta.
 • Ei ole vedenkestävä
  Mikäli tuote kastuu kuljetuksessa tai varastossa sattuisi tapahtua vesivahinko, ei pussi suojaa ruokaa vedeltä ja näin vesi pilaa tuotteen ja hävikkiä syntyy enemmän.
 • Painavampi
  Paperinen pussi painaa 30-prosenttia enemmän kuin muovi ja näin suuria määriä kuljetettaessa painoa syntyy enemmän.
 • Repeytyvä
  Paperinen pussi repeytyy helpommin kuin muovinen. Isompia pusseja on hankalampi nostella ja pussin repeytyminen saattaa merkitä, että tuote on esimerkiksi myyntikelvoton. Kun tuote ei repeä, vältytään monelta mielipahalta.

 

MUOVINEN KUIVARUOKAPUSSI

 • 100 % kierrätettävä
  Iso osa lemmikkieläinten ruokapusseista on valmistettu monista eri muovikerroksista. Uudet, fiksut ruokapussimme ovat valmistettu myös useasta kerroksesta, mutta samasta muovilaadusta, jolloin ne ovat täysin kierrätettäviä! Kierrätä Yora-pussit samassa paikassa kuin muutkin muovijätteet.
 • Pidempi hyllyikä
  Nyt tuotteemme säilyvät 15 kuukautta hyvänä uudistuneessa pussissa, joka tarkoittaa myös vähemmän hävikkiä.
 • Vedenkestävä
  Nyt ei haittaa vaikka syyssateet sattuisivat kohdille, sillä uusi pussi säilyttää Yora-nappulat tuoreina ja hyvinä.
 • Ketterästi kevyt
  Koska pussit ovat 30-prosenttia kevyempiä kuin paperiset, on niitä myös kevyempi liikutella ja hiilidioksidipäästöjä syntyy myös vähemmän.
 • Vahvemmat saumat 

KAIKEN KAIKKIAAN VOIMME SANOA, ETTÄ KIERRÄTETTÄVÄT, MUOVISET RUOKAPUSSIT OVAT YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMPI VAIHTOEHTO TOISTAISEKSI.

Siirry ostoksille >>