Yora-kuivaruoan valinta


Mikäli etsit uutta kuivaruokavaihtoehtoa koirallesi, tutustu Yoraan! 

Tässä blogitekstissä pureudumme eri kuivaruokavaihtoehtoihimme ja tarkastelemme millaisia vaihtoehtoja voisimme tarjota juuri sinun koirallesi.

Yora on aivan uudenlainen vaihtoehto perinteisille kana- ja lihapohjaisille kuivaruoille. Mikäli kaipaat uutta vaihtoehtoa koirallesi, koirasi on herkistynyt muille proteiinilähteille tai haluat vaihtaa ympäristöystävällisempään ruokaan, on Yora täydellinen valinta koirallesi. 

Meillä on myös Zero waste eli nollahukka -tyytyväisyystakuu: Jos koirasi ei pitäisi tuotteestamme, annamme sinulle täyden palautuksen. Kerro siitä meille ja anna tuotteet sen jälkeen kiertoon paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle tai koiratutulle!

Koiran täysravintovalikoimamme

Aloitetaan Puppy-kuivaruoastamme

Lähtökohtana pennun ruokinnalle on se, että pennulla - koosta ja rodusta riippumatta - on aikuiseen rotunsa edustajaan verrattuna huomattavasti pienempi mahalaukku, joten pentua tarvitsee ruokkia pienemmissä annoksissa useita kertoja päivässä. Ruoan on tärkeä olla tarpeeksi energiapitoinen, jotta pentu saa tarvitsemansa ravintoaineet kasvaa ja kehittyä. Erityisesti proteiinin, rasvan ja hivenaineiden määrää kannattaa tarkastella ruokaa valittaessa. Ruoan on myös oltava helposti sulavaa, jotta ravintoaineet imeytyvät ja pennun uloste pysyy kiinteänä.

Penturuoassa on useimmiten proteiininlähteenä kana, nimenomaan sulavuutensa vuoksi. Kanan (tai oikeastaan broilerin) kasvatus ei kuitenkaan ole kovinkaan eettistä, ja koiranruokaan harvemmin päätyy ne kaikkein laadukkaimmat lihapalat. YORAn täysravintonappuloissa käytetty mustasotilaskärpäsen toukka on sulavuudeltaan vielä kanaakin parempi, ja hyönteisproteiinilla ruokkiessa ei tarvitse myöskään miettiä ruoan mukana imeytyviä antibiootteja tai kasvuhormoneja - toukat saavat syödäkseen lähitilojen ylijäämäkasviksia, eivätkä vaadi kasvaakseen mitään ylimääräistä lisää. Toukkien kasvatus on myös huomattavasti lihan tehotuotantoa ympäristöystävällisempää.

YORAn penturuoka sisältää myös Yucca Schidigera -uutetta, jota löytyy vain noin 20 prosentista koiranruokia. Yucca-uute parantaa suoliston terveyttä ja ylläpitää nivelten hyvinvointia, mikä on erityisen tärkeää kasvaville pennuille. Yucca-uute myös sitoo itseensä ammoniakkia, vähentäen huomattavasti pennun ulosteen pahaa hajua.

Suosittelemme syöttämään Puppy-ruokaa noin 12-kuukauden ikäiseksi asti. Hyönteisproteiininappuloilla ruokkimalla autat pienentämään koirasi hiilitassunjälkeä heti pennusta saakka! Siirry ostoksille >>

Small Breed

Tämä kuivaruoka on tehty pienikokoisille roduille, täyttämään niiden päivittäiset tarpeet.

Olemme lisänneet hieman rasvaa ja proteiinia, koska pienillä koirilla on suurempi energiatarve. Nappulakoko on pienempi, jotta ne olisivat pienen koiran suuhun sopivampia ja toisaalta pienten koirien pienet vatsalaukut eivät täytyisi liikaa. Usein suositellaankin, että pienille koirille annetaan päivän aikana pienempiä annoksia, 2-4 ateriaa päivässä.

Pienet koiraystävämmme saattavat olla usein myös nirsompia muihin lajikumppaneihin verrattuna ja voimme kertoa, että Yora on makuraatimme monesti hyväksi haukkuma.

Tässä tuotteessa on myös mukana penturuoan tavoin Yucca-uutetta. Siirry ostoksille >>

All Breed

Tästä kaikki on alkanut. Yora All Breed on alkuperäinen reseptimme, joka on suunnattu kaikille aikuisille koirille kokoon katsomatta. Laadusta ei ole tingitty ja tämä ruoka soveltuu moneen erilaiseen energiantarpeeseen. Tässä nappulan koko on hieman isompi kuin small breedissä ja näin ollen soveltuu myös isommallekkin koiralle. Tämä ruoka täyttää aikuisen koiran päivittäiset tarpeet. 

Koska Yora-nappulat tuoksuvat varsin neutraalille, mutta tuoksu kiehtoo koiria, käyttää moni Yoraa myös palkkauksessa. 

Raaka-aineiden laadussa ei ole tingitty ja pystymme jäljittämään kaikki ruoassamme käytettävät ainesosat alkutuotantoon saakka. Olemme ylpeitä kertoessamme, että Yoran raaka-aineet tulevat kaikki Euroopasta, suurin osa ruoan kotimaasta Englannista, lähituotantona. Toukat ruokaan saadaan Hollannista ja merilevä Irlannista. Siirry ostoksille >>

Large Breed

YORA Large Breed isot rodut kuivaruoka

Tässä on loistava vaihtoehto kaikille suurikokoisille koirille täysravinnoksi. Usein isosta koirasta puhutaan, kun sen aikuispaino on yli 30 kiloa. Jättikokoisiin rotuihin viitataan, kun aikuispaino ylittää 45 kiloa.

Olemme huomioineet suurille roduille suunnatussa ravinnossa erityisesti nivelten ja rustojen hyvinvoinnista huolehtimisen, sillä liikuntaelimiin kohdistuu paljon painetta. Large Breed -kuivaruoassa on määrällisesti enemmän MSM:ää, glukosamiinia, kondroiittia ja omega3:sta. Näillä voidellaan niveliä sekä rustoa ja ylläpidetään koiran liikkuvuutta. 

Olemme ottaneet huomioon myös optimaalisen energiansaannin, sillä suurien koirien tulisi välttää ylipainoa, koska sitä on jo luonnostaan, eikä liikuntaelinten rasitusta kaivata enempää. 

Laadukkaan ruoan lisäksi suosittelemme isoille (ja kaikille) koirille säännöllistä liikuntaa vaihtelevissa maastoissa, monipuolisesti leikkien. Muista, että pehmeä alusta (sammal, pururata, yms.) on isolle koiralle parempi vaihtoehto kuin kova asvaltti. Siirry ostoksille >>

Senior/Light

YORA senior light aikuisen koiran kuivaruoka

Tästä ruoasta olemme erityisen ylpeitä muun muassa siksi, että olemme reseptiä kehittäessä halunneet ottaa huomioon iäkkään koiran mielenterveyden. Olemme lisänneet tähän kuivaruokaan erilaisia aivotoimintaa parantavia antioksidanttivalmisteita ja rasvahappoja, joiden käytöstä on havaittu olevan apua osan koirien kohdalla.

Muutoin ruoka on kehitetty seniori-ikäisille koirille ja kevyemmäksi vaihtoehdoksi, mikäli kaipaat vähärasvaisempaa täysravintoa. Glukosamiinin ja kondroitiinisulfaatin määrää on nostettu tuotteessa, jotta ne suojaavat seniorikoirien niveliä. 

Muistathan, että ikääntymisen vaiheet näkyvät hieman eri vaiheessa eri kokoisilla koirilla ja roduilla. Usein pienempi koirarotu kasvaa aikuiseksi hitaammin ja saavuttaa vanhuusiän myös myöhemmin kuin suurempien rotujen edustajat. Siirry ostoksille >>

Tunne oma koirasi

Koiran ruokinnasta löytyy niin netistä kuin tuttavapiiristä valtavasti mielipiteitä, ohjeita ja neuvoja. Kuten muissakin herkästi innostavissa asioissa, myös tässä kannattaa tutustua neuvojen lisäksi ensisijaisesti omaan koiraan - mitkä vinkit soveltuvat, mikä toimivat, ja miten kannattaa jatkaa. 

Allergioista puhutaan hyvin paljon koiraihmisten keskuudessa, ja tuntuu, että koirien allergiat ovat yleistymässä. Koirien omistajina havainnoimme helposti erilaisia oireita koirillamme ja haluaisimme tietää, miksi esimerkiksi koiramme iho hilseilee, kutiaa tai punoittaa. Syitä voi olla monia, kuten stressi, huone- ja varastopölypunkit, siitepöly, ruoka-aineet, jne. Tutkimusten mukaan vain noin viidenneksellä allergisesta ihotaudista kärsivillä koirilla ihosairauden taustalla on ruoka-aineallergia.

On tärkeää, että tarkkailet oman koirasi terveydentilaa ja tarvittaessa selvität eläinlääkärin kanssa, mistä oireet johtuvat.

Tutustu yorailijoihin

Moni Yora-ruoan käyttäjä eli yorailija on ollut meihin yhteydessä ja kertonut, miten koiran hyvinvointi on parantunut Yoran käyttöönoton jälkeen. Kokemukset ovat erilaisia: turkki on alkanut kiiltää, närästys on lähtenyt, herkkä vatsa on voinut paremmin, koiran hengitys ei enää haise, koira on energinen ja hyvävointinen, omistajan ilmastoahdistus on helpottanut hieman, jne. Tarinoita on monia ja ne ovat aina yhden ihmisen ja koiran henkilökohtaisia kokemuksia.

Voit käydä tutustumassa yorailijoidemme kokemuksiin ja liittyä mukaan joukkoomme!

YORA ainesosat raaka-aineet