Yorailijat esittäytyvät: Emma

Emma, Yasmina Goddin, yorailija

Tässä kirjoituksessa pääsemme tutustumaan isompikokoiseen yorailija-ystäväämme Emmaan. Emma on 6-vuotias Berninpaimenkoira Espoosta. Hän on tyypillinen berni, erittäin hyväntahtoinen ja haluaa olla perheen mukana kaikessa. Mutta annetaan hänen ihmisen, Jasun, kertoa lisää. 

Nautiskelun muotovalio

Emma on ehdottomasti kova harrastamaan asioita, kuten nukkumista, kyljen kääntöä ja syömistä. Jos levosta voisi saada muotovalion tittelin, Emmalla olisi semmoinen. Emma on ylpeästi kotikoira. Urheilu koostuu lyhyemmistä lenkeistä, vapaana juoksentelusta ja uinnista. Kotosalla harrastetaan pääosin aivojumppaa kameralle poseeramisen muodossa. Emma onkin viettänyt 9-viikkoisesta asti hyvin paljon aikaa kameran edessä ja sitä varten on myös opeteltu omia temppuja ja käskyjä. Voitte kuvitella, miten viihdyttävää kanssalenkkeilijöille on, kun kameran takaa huudellaan “Emma! Katso kaukaisuuteen.”

Emma, Yasmina Godden, yorailija

Pientä hiilitassunjälkeä metsästämässä

Emma ei kauheasti siitä hiilitassunjäljestään stressaa. Sen osan hoitaa sitten talon vähemmän karvaiset jäsenet. Aivan ensiksi Yorassa mielenkiinnon herättikin sen ekologisuus. Emmaa oltiin aina ruokittu raakaruoalla, joten oli ihanaa löytää vaihtoehto, joka on huomattavasti ekologisempi. Olimme muutenkin ruvenneet tekemään Emman arkeen liittyen ekologisempia valintoja, ihan kakkapusseista lähtien.

Hilseilyä ja närästystä

Emmalla raakaruoka alkoi aiheuttaa voimakkaita närästyskohtauksia ja iho-ongelmia hilseilyn muodossa. Alun perin Yoraan siirryttiin vastuullisuuden mentaliteetilla, mutta viimeistään silloin Yoraan jäätiin koukkuun, kun Emman kotijoukot saivat nukkua yön läpi, eikä viereen kömpinyt joka yö isoa nallea läähättämään ja valittamaan pahaa oloaan. Pikku hiljaa huomattiin, että hilseilykin alkoi helpottaa ja on lähes kadonnut lyhyessä ajassa.

Emma, Yasmina Godden, yorailija

Ison koiran hyvinvointi

Ison koiran omistajana päällimmäisenä ajatuksissa on luuston hyvinvointi. Toki aina myös pohtii, että ruoka on tarpeeksi ravitsevaa isolle koiralle. Haluan myös varmistua, ettei ruoassa ole mitään ylimääräistä, joka voisi pahentaa mahdollisia tulehdustiloja. Mitä enemmän tutustuimme Yoraan, sitä enemmän saimme hyviä vastauksia ravinnon laadusta. Isona plussana meille on ollut, että Large Breed -kuivanappulat menevät Emmalle myös palkkanappulana lenkillä ja kuvatessa. Olemme saaneet yhdistettyä todella kivasti ruokailuun pientä aivojumppaa, joka etenkin kesän tullessa ja bernin muuttuessa enemmän sohvaperunaksi, on ollut todella helpottava osa arkea. Emman aivan lemppareiksi onkin noussut hänen oma ruokanappula ja Dreamers-namit!

Jättimäisin terveisin,
Jasu & Emma

Emma, Yasmina Godden, yorailija

 

TUTUSTU YORA-VALIKOIMAAN >>