YORAILIJAT ESITTÄYTYVÄT: HERMI JA NOVA

Yorailijat Hermi ja Nova

Seuraavaksi meille esittäytyvät ihanat Hermi ja Nova. Hermi on 6-vuotias leikattu narttu, jolle on kertynyt hieman ylipainoa ja Nova taas puolestaan ihannepainossaan oleva 3-vuotias uroskoira. Rodultaan he ovat amerikancockerspanieleja. Omistajat lähtivät hakemaan ratkaisua muun muassa Hermin painonhallintaan sekä siihen, että Hermin ihottumista päästäisiin eroon. Hermi oli nuoleskellut turkkiaan lähes pari vuotta ja silmistä tuli punertavaa rähmää, joka värjäsi karvaa. Pahimmasta kierteestä on nyt selvitty ja seuraavaksi Hermin sekä Novan omistaja Mirka kertoo lisää heidän kuulumisiaan.

Haasteena kutina ja karvojen värjäytyminen

- Kamppailimme pitkään Hermin erilaisten iho-ongelmien kanssa. Hermi nuoli usein tassujen ja jalkojen taipeita sekä nivusalueen seutua. Myös Hermin rähmä oli punertavaa. Valkoinen karva oli nuolemisesta muuttunut noilta alueilta punertavaksi, eikä tuo väri lähtenyt edes pesussa. Ihossa näkyi pientä ihottumaa, jota Hermi hieman kirputti, kuvailee Mirka alun tilannetta.

Hän kertoo, että joitain vuosia sitten Hermi oli eliminaatiodieetillä tuloksetta. Tällöin hän söi aluksi pelkkää possua eri muodoissa ja pikkuhiljaa ruokavalioon lisättiin muita proteiinin lähteitä, mutta oireet pysyivät samana. Myös Novalla alkoi olla pientä kutittelua siellä täällä.

- Törmäsimme Yoraan sosiaalisen median kautta ja olimme yhteydessä Yora Suomen väkeen. Jo kahden viikon kokeilun jälkeen oli mukava laittaa viestiä ja kertoa, että olimme huomanneet positiivisia vaikutuksia Hermi-koiran ihoon ja rapsutteluun. Rapsuttelu ja kirputtaminen olivat vähentyneet niin lyhyessä ajassa huomattavasti, iloitsee Mirka ja lisää, että koirien vatsat ovat voineet todella hyvin. 

Hyönteisproteiinista apua amerikancockerspanieleille 

Yorailijat Hermi & Nova

Nova ja Hermi ovat syöneet Yoraa nyt 4 kuukautta. Nova on syönyt All breeds -nappulaa ja Hermi Senior/light -nappulaa. Koirat syövät 50/50-menetelmällä eli nappulaa ja raakaruokaa. Yleensä joka päivä on toisella aterialla Yoraa ja toisella raakaruokaa (usein riistaeläintä, kuten peuraa). Koirien jätökset ovat pysyneet ruokavaliolla hyvänä: kiinteänä ja melko pienenä. Mirka haluaa kuitenkin muistuttaa, että vanhasta ruoasta uuteen kannattaa siirtyä maltillisesti. Itse he siirtyivät ehkäpä turhan nopeasti vanhasta uuteen ja Novan vatsa hieman reagoi asiaan. Tämä meni nopeasti ohi ja Yora sopii mainiosti kummallekin koiralle.

Spanielit ovat suuria herkkusuita ja rakastavat kaikenlaisia ruokia yli kaiken, mutta Nova odottaa nykyään Yora-annostaan hyvin intensiivisesti - raukan ei tarvitse kuin kuulla nappuloiden kilahtavan ruokakuppiin ja se saa veden herahtamaan kielelle! Pian on jo lattialle muodostunut pieni kuolalammikko...

Rewards-herkkujen haaste

Rewards-herkut menevät kuin kuumille kiville ja ovat spanieleiden superherkku. Proteiinipatukat ovat hyviä treeneissä ja patukkaa saa pienennettyä kivasti, samoin kuin Rewards-herkkuja. Rewards-herkuissa on vain yksi ongelma - pussin koko.

- Ollaan tilattu pusseja odotettua useammin, koska herkut tekevät kauppansa hyvin ja ovat nykyään meillä se ykkösherkku, niin treeneissä kuin kotonakin. Namietsintään myös paras herkku, sillä herkun saa moneen pieneen osaan, Mirka vinkkaa.

Karva värjääntyi punaiseksi

Hermillä oli aiemmin punaisuutta karvoissa johtuen jatkuvasta nuolemisesta. Nuolemista ja punaista karvaa löytyi yleensä aina taipeista: jalkataipeista, nivustaipeista ja rähmäkin jätti punaiset urat turkkiin. Nyt turkki on pääasiassa valkoinen, vielä hieman punaisuutta on havaittavissa, mutta selkeitä muutoksia on jo tapahtunut. Punaiset kyynelurat eivät ole enää yhtä pitkät kuin ennen, ja rähmiminenkin on niukempaa. Kuvista näkee hyvin, miten värjäymät ovat alkaneet lähteä pois.

Hermi turkin värjäytymä

Olemme todella iloisia, että olemme löytäneet Yoran ja sitä kautta tukea koiriemme hyvinvointiin!

 

Talvisin terveisin,
Mirka, Hermi & Nova

P.S. Lue lisää miksi Yora vähentää turkin värjäytymistä >>

Yorailijat Hermi ja Nova