Yorailijat esittäytyvät: Pötkö ja Bertta

Pötkö ja Bertta mäyräkoira Yorailijat


Tässä blogikirjoituksessa pääsemme tutustumaan kokeneeseen ja viisaaseen senioriyorailijaan, Pötköön. Tämä karkeakarvainen herrasmies täyttää tänä vuonna jo 13 vuotta ja nauttii elämästä toisen mäyräkoiran, sileäkarvaisen Bertan kanssa. Annetaan koirien omistajan Liisan kertoa heidän koira-arjestaan.

Senior-yorailija Pötkö

Lapsirakas Pötkö

Tässä on Pötkö. Vuosien kuluessa se on maistellut jos jonkinlaisia koiranruokia, mutta suosikiksi kaikista sille on osoittautunut ehdottomasti YORA Senior -kuivaruoka.

Pötkö elää tavallista perhekoiran arkea, yhdessä toisen mäyräkoiran Bertan kanssa. Pötkö rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia. Ihmiset ovat Pötkön mielestä maailman paras asia ja toiseksi parasta on syöminen.

He, jotka Pötkön tuntevat, kuvailevat usein  sen olemusta rauhallisen viisaaksi, ja se toden totta pitää paikkansa. Näkeehän sen jo viisaista silmistä, eikä iän tuomaa charmanttia karismaa voi olla huomaamatta.

Metsästyskoirasta lenkkikaveriksi 

Pötkö on entinen metsästyskoira, mutta nykyisin sen tärkein tehtävä on olla ystävä perheelleen ja siinä se onnistuu mitä parhaiten. Pötkö tykkää käydä pitkillä metsälenkeillä, eikä ikä ole hidastanut sen vauhtia. Sadesäällä ulkoilu on tosin sen mielestä vastenmielistä, mutta se taitaa olla useiden mäyräkoirien rotuominaisuus.

Yora tukemaan koiran hyvinvointia

Pötkö ja Bertta yorailijat

Noin vuosi sitten Pötköllä todettiin sydämessä vikaa, ja vaikka sillä ei ole ollut allergioita tai vastaavaa, päätin etsiä sille ravinnoksi hyvää yleiskuntoa ylläpitävää, laadukasta senior-ruokaa. Törmäsin somessa Yoraan ja se herätti heti mielenkiintoni erikoisen proteiinilähteensä ja vihreiden arvojensa ansiosta. Kokeiltuamme tovin aikaa Yoraa, ei minulla ollut siitä huonoa sanottavaa. Pötkön mielestä YORA maistui mahtavalta ja se sopi sen herkästi muutoksiin reagoivalle vatsalle ilman mitään ongelmia.

Jatkoimme Yoran käyttöä ja huomasin koiran yleisvoinnissa paljon positiivisia asioita: aikaisemmin hieman rähmivät silmät lakkasivat rähmimästä, turkki on erinomaisen hienossa kunnossa, koiran yleiskunto on erittäin hyvä, lihaksisto on hyvässä kunnossa ja koko olemus huokuu hyvinvointia. Olen enemmän kuin tyytyväinen, eikä minulla ole enää mitään syytä vaihtaa koiranruokaa!

Sittemmin myös toinen koiramme Bertta siirtyi syömään Yoran kuivaruokaa ja hänelle valitsin All Breeds -nappulan. Yoran ruuat sopivat molemmille koirillemme valtavan hyvin.

Seniorikoiralle hyvinvointia ravinnosta, liikunnasta ja virikkeistä

Meille tärkeintä koiran ruokinnassa on koiran hyvinvointi. Kun koira voi hyvin, se jaksaa touhuta iloisena. Terve, energinen ja hyvinvoiva koira on ilo silmälle.

Pötkölle ruokailussa on tärkeää säännölliset ruokinta-ajat. Sydänvian lääkityksen takia ruokailut ovat ajoitettu tasan 12 tunnin välein, ja jos siitä myöhästyy muutamankin minuutin niin Pötkö kyllä tulee kertomaan asiasta.

Laadukkaan ruuan lisäksi seniorkoiran hyvinvointia tukee sen kuntoa ylläpitävä liikunta ja muu koiralle mieluisa aktiviteetti. Hyvä kunto pitää myös mielen virkeänä.

Meille tärkein tuote Yoran valikoimasta on ehdottomasti nappulat, mutta koirien yksi lemppareista on Dreamers-herkut, joita koirilla on tapana saada iltaisin nukkumaan mennessä. Proteiinipatukat ovat myös kestosuosikki. Patukka on kätevä napata taskuun tai kassiin mukaan!

 

Terveisin,
Liisa, Pötkö ja Bertta

Yorailija Pötkö