Yorailijat esittäytyvät: Tara ja Puppe

Tara ja Puppe yorailijat

Tällä kertaa esittelyvuorossa meidän pitkäaikaisimmat yorailijamme, Tara ja Puppe. Tara (7v) ja Puppe (6v) ovat lhasa apsoja, pieniä mutta rautahermoisia vahtikoiria Turusta. He viettävät hyvin aktiivista elämää ja kulkevat lähes kaikkialla omistajansa Annan mukana - töissä, telttailemassa, ja kahviloissa (jos apsoilta kysytään, kulkisivat mieluiten pelkästään kahviloissa). 

Tiibetin karuista vuoristo-oloista lähtöisin oleva ihmisläheinen, mutta itsenäinen apso

Pienestä koostaan huolimatta apsot ovat hyvin vankkarakenteinen rotu, ja kestävät hyvin pitkiä vaelluksia ja vaihtelevaa maastoa. Tara ja Puppe ovat molemmat leikkautettuja, joten helpon painonnousun vaara on aina läsnä - etenkin kun herkut maistuu ja töissä asiakkaat jakavat mielellään eväänsä pienestäkin söpöstä katseesta.

Yorailijat hyönteisproteiinipohjainen koiranruoka

Puppelle allergiaruokia ja eliminaatiodieettejä

Molemmilla on teräsvatsat ja ruoan vaihtaminen sujuu ongelmitta, samoin uusiin makuelämyksiin suhtaudutaan hyvin avaramielisesti. Haasteena tässä on kuitenkin Pupen allergiat. Puppe saapui taloon aikuisena ja tulehtuneena - niin korvien kuin tassujen raapimininen ja kalvaminen oli jatkuvaa. Apua haettiin eläinlääkäristä ja Puppe olikin monta vuotta eläinlääkäriaseman vakiokävijä. Kokeiltiin erilaisia allergiaruokia ja eliminaatiodieettejä, seurattiin munuaisia ja muita veriarvoja, lennätettiin lisää verta Saksaan tarkempia tutkimuksia varten, testattiin allergialääkettä niin tabletteina kuin kuukausittaisena piikkinä. Kaikki auttoi vähän, muttei kuitenkaan poistanut ongelmaa täysin.

Eliminaatiodieetin seurauksena apsot söivät pääosin raakaa peuraa lisukkeineen. Tämä toimi hyvin, vaikkakin Annaa kasvissyöjänä vähän naurattikin pakastin täynnä lihaa. Raakaruoka ei kuitenkaan palvellut kovin hyvin vaelluksilla, retkillä ja toistuvilla työmatkoilla, joten kun tarjoutui mahdollisuus maistaa Yoraa, se otettiin ilolla vastaan. Apsot ihastuivat makuun, ja Anna ajatukseen siitä, että pakastimessa voi jatkossa säilyttää jäätelöä. 

Yorailijat hyönteisproteiinipohjainen koiranruoka

Yoralla allergiaoireet pysyneet poissa

Pupen allergiat rauhoittuivat melko lailla Yoran myötä. Kesäisin siitepölyaikaan Puppe syö edelleen silloin tällöin pieniä annoksia allergialääkkeitä, mutta pääosin tulehdukset ovat pysyneet poissa. Tulehdusten myötä Pupen kainaloista oli lähtenyt karvaa, ja mikä yllätys kun Yoran myötä karva kasvoikin takaisin!

Yorailijat Rewards-herkku koiranruoka hyönteisproteiini Yora

Ahmiiko koirasi ruoan?

Taraa ei vaivannut allergiat, vaan ahmiminen. Kulho tyhjeni aina muutamassa sekunnissa ja sen jälkeen arvottiin, tukehtuuko neiti heti vai pian. Taran ruokailut olikin siirretty isommille koirille tarkoitettuun ahmimisenestokulhoon, joka auttoi vähän. Yorassa oli kuitenkin sen verran kiinnostava maku, että neiti ahmijakin malttoi pureskella ja makustella. Ahmimiskulho siirtyi kaappiin ja Venandin kauniit ruokakipot tulivat tilalle. 

Yorailijat hyönteisproteiinipohjainen koiranruoka

Omaan arvomaailmaan sopivaa koiranruokaa

"Yora on nyt ollut meillä käytössä muutaman vuoden. Olemme supertyytyväisiä niin nappuloihin, kuin herkkuihin ja proteiinipatukkoihin. Herkut kulkevat taskussa aina lenkkeillessä, ja patukat antavat lisäboostia retkillä. Syön itse kasvispainotteisesti ja kulutan mahdollisimman ympäristöystävällisesti, ja on ihanaa, että koiratkin voivat elää terveellisesti ilman, että tarvitsee tukea lihateollisuutta."

 

Vastuullisin terveisin,
Anna, Puppe ja Tara

Yorailijat Rewards-herkku hyönteisproteiinipohjainen koiranruokasarja Yora

 

SIIRRY OSTOKSILLE >>