Yorailijat esittäytyvät: Väinö

Yorailija Väinö esittäytyy

Jälleen uusia yorailijoita esittelyssä! Väinö on reilun vuoden ikäinen kishu inu, joka asustaa ihmisensä Ritan kanssa osan vuodessa Helsingissä ja osan vuodessa retkeilyautossa.

Pentuaikaa retkeilyautossa

Väinön pentuaika ja maailmaan tutustuminen alkoi retkeilyn parissa kesällä 2020 allekirjoittaneen kanssa. Asuimme tuon kesän retkeilyautossani ja reissasimme Lapit sekä Itä-Suomet. Pentuna Väinöllä oli ongelmia vatsan toiminnan kanssa. Myös kirputtaminen oli läsnä joka päivä. Konsultoituamme ravitsemusalan asiantuntijoita, siirryimme kesän jälkeen täysraakaravintoon, joka rauhoitti tilanteen, mutta sopivaa kuivaruokaa ei tuntunut löytyvän. Testasin ensimmäisen vuoden aikana varmaan kymmenkunta eri kuivanappulaa ja mikään ei toiminut. Kuitenkin kuivaruoka olisi vaivaton vaihtoehto tien päällä ja sen säilyvyyskin on parempi kuin lihaklönttien.

Yorailija Väinö retkeilyautossa
Kevään ja kesän retket pitkine vaelluksineen alkoivat tuottaa päänvaivaa, puhumattakaan retkeilyautossa asumisesta pienen pakastinlokeron kanssa. Kyllä pikkupakastin vetää noin kilon täysraakalihaa, mutta mitä jos se tai koko jääkaappi lakkaa toimimasta? Jokin nappula olisi siis ehdottomasti tarpeellinen.

Helpotusta hyönteisproteiinista

Toukokuun alussa saimme testattavaksi Yora – hyönteisproteiininappulaa, herkkuja ja proteiinipatukoita. Olin hyvin epäleväinen niidenkään toimivuudesta kuivaruokahistoriamme vuoksi, tai edes siitä että maistuuko ne Väinölle. Vaikka Väinö on aika perso herkuille, on silläkin rajansa. Ensimmäinen tosikoe ruokien kanssa oli Jurmon saarella. Olin hajamielisenä unohtanut koiralle tarkoitetut lihat retkeilyautoon, joten pelkillä nappuloilla mentiin. Yllätyksekseni ne olivat herkkua itsekseenkin, ja proteiinipatukat pelastivat pitkät päiväreissut! Muutamien herkkujen suhteen Väinöllä oli aluksi hieman skeptinen nuuskiminen kunnes nekin maistuivat kuola valuen. Ja mikä parasta, ei ole kutina palannut ja vatsan toiminta on maltillista. Ihanimmat koiranpierutkin ovat menneisyyttä (tästä kiitämme Yucca-uutetta, toim. huom.)

Yorailija Väinö herkut mukaan retkelle
Yhdistelmä kuivaruokaa ja raakalihaa

Emme ole lopullisesti menneet hyönteisten maailmaan, mutta täysraakapullien kera Väinö saa nyt Yora-kuivaruokaa. Nappulat yhdessä herkkupalojen kanssa toimii myös retkien evästauoilla. Väinö on hulluna Yoran proteiinipatukoihin, ja ne kulkevat mukana siinä samassa kuin vesi, hihna sekä kakkapussit.

Yorailija Väinö proteiinipatukka

 

Ihanaa kesää kaikille ja paljon mukavia seikkailuja toivottavat,
Rita & Väinö

Yorailija Väinö seikkailee