Yorailijat esittäytyvät: Vili ja Ulpu

Hei kaikille!

Me ollaan Vili ja Ulpu, ylpeitä yorailijoita Itä-Helsingin sykkeestä. Meillä onkin kohta vuosi yorailua takana ja tässä blogissa pääsette tutustumaan lisää meihin!

Vili on 4,5-vuotias staffipoika ja Ulpu on 7,5-vuotias staffityttönen. Ulpu on muuttanut meidän perheeseen aikuisena kodinvaihtajana lähes kaksi vuotta sitten. Pienien alkukommelluksien kautta näistä kahdesta onkin tullut toisilleen tuki ja turva. Yhdessä he ovat kunnon älli ja tälli -tiimi 😜

Meidän perheessä ei tylsiä hetkiä tule, koska molemmat keksivät kyllä aina jotain ohjelmaa ja omia tempauksiaan. Meidän vapaa-aika kuluu kotona sohvalla makoillen tai monenlaisten harrastusten parissa.

                          

Monipuolisesti koiraharrastuksia

Kauimman aikaa olemme harrastaneet taakanvetoa, jossa Vili myös kilpailee. Lokakuussa osallistuimme FWPA Pulling Cup Championship -kisoihin, jotka olivat tämän kauden viimeiset kilpailut. Pieni supermies Vili rikkoi ennätyksensä niin vedetyssä painossa kuin P4P:n osalta ja tuloksena tästä oli upeasti hopea! Ei todellakaan hävitty huonommalle ja me kannetaan ylpeästi meidän toista sijaa. 

Ensi kaudella katsotaan, josko myös Ulpu viimein astuisi ensimmäisen kerran kisaradalle. Tämä kesä ollaan palauduttu keväällä syntyneistä pennuista.               

Meillä on pieni kaveriporukka, jonka kanssa treenaillaan hiukan erilaisempia lajeja, esimerkiksi viehejuoksua, trackmilliä ja long jumppia. Toivon mukaan keväällä 2021 päästään pääsiäiseksi Hollantiin kisamaan näissä lajeissa muita kovakuntoisia staffeja vastaan. 

Vilin kanssa olemme aloittaneet myös ohjatun harjoittelun vesipelastuksessa. Vepeen me hurahdettiin viime keväänä, kun päästiin kokeilemaan sitä erään kaverin järjestämissä synttärijuhlissa.                     

Yorailija

Koiran ruokintasuunnitelma ja ravitsemus tärkeää

Me treenaillaan enemmän ja vähemmän kaikenlaista, mutta kaikki ovat fyysisiä ja raskaita lajeja koiralle. Sen vuoksi meillä on myös tarkasti mietittynä meidän ruokajutut.

Päivittäisen ruoan pohja on YORA All Breed -kuivanappulat, raakaliha + ravintolisät (sinkki, vitamiinit ja lohiöljy). Extrana Vili ja Ulpu saavat muun muassa kananmunaa, kalaa, porkkanaa ja kurkkua.

Olemme syöneet nyt pian vuoden YORA All Breeds -nappuloita ja ne ovat sopineet molemmille koirille todella hyvin. Jopa Vilille, jolla on taipumusta hyvin koviin närästyksiin.

Meillä nämä kuivanappulat maistuvat jopa niin hyvin, että ne toimivat myös palkkanameina. Suurimpia herkkuja ovat kuitenkin proteiinipatukat ja Rewards-namit. Nämä herkut saattavat jopa aiheuttaa pientä kuola-jojo-efektiä, joka ei ole kovinkaan normaalia näillä kahdella 🤤 

Löysin Yoran viime talvena, kun olin taas etsimässä Vilille nappulaa, joka ei aiheuttaisi närästystä ja siinä tutkiessa löydettiin YORA. Ei oltu koskaan aikasemmin kokeiltu hyönteisproteiinia ruokana, joten ei voitu jättää kokeilematta. 


Pienempi hiilitassunjälki

Suurena plussana tulee myös hiilitassunjäljen pienentäminen. Olen huomannut, että olen myös itse tullut tietoisemmaksi omasta hiilijalanjäljestä ja olen alkanut muuallakin tehdä tietoisesti päätöksiä, joilla saisin omaa kuluttamista pienemmäksi.

Niillä pienillä teoilla voi olla suuri merkitys tulevaisuudessa. Me ollaan onnellisia, kun saadaan olla YORAn avulla tekemässä pientä päivittäistä hyvää tekoa maapallon ja eläinten puolesta.

 

Terkuin,
Jenna, Vili & Ulpu

Jenna ja Vili yorailijat

Kuvat: Vilma Tervonen ja Jennan kotialbumi

 

Tutustu YORA-valikoimaan tästä >>