Usein kysyttyä

Tuote

Yora on markkinoiden innovatiivisin koiranruoka - luonnollinen, tasapainoinen ja herkullinen täysravinto kaikenkokoisille ja -ikäisille koirille. Pitkän tutkimustyömme ansiosta olemme huippuja löytämään parempia vaihtoehtoja perinteisille ainesosille, jotka eivät ole maapallon kannalta kovin kestäviä. Hyönteisproteiini on hypoallergenista ja sopii useimmille koirille, joilla on allergioita tai haasteita lihan sulattamisen kanssa. Yora on myös parempi ympäristölle - nappuloidemme tuotanto vaatii huomattavasti vähemmän vettä, maata ja hiilidioksidia kuin perinteinen lihatuotanto. Näin ollen voit vähentää lemmikkisi hiilitassunjälkeä helposti ja herkullisesti.

Kyllä, pakkaukset menevät muovikierrätykseen.

Uudet pakkauksemme hyödyntävät uutta teknologiaa ja koostuvat useammasta kerroksesta samaa muovia, ja ovat näin ollen täysin kierrätettäviä.

Ravintorikkaat ja herkulliset toukkamme kasvatetaan Hollannissa, Protix-nimisellä farmilla. Protix on isoimpia ja eettisimpiä toukkatoimittajia, heillä on korkeat hyvinvointistandardit ja korkea laatu, ja he myös pystyvät toimittamaan tarvitsemiamme isoja määriä hyönteisproteiinia. Käytämme EU:n sisäistä tuottajaa laadun ja läpinäkyvyyden vuoksi.

Käytämme mustasotilaskärpäsen (Hermetia Illucens) toukkia. Mustasotilaskärpäsen toukat ovat maailman vanhimpia ja ravintorikkaimpia eläinproteiinin lähteitä, ja he tarvitsevat kasvaakseen vain murto-osan karjatalouden käyttämistä resursseista. Toukkamme syövät puhdasta kasviskompostia ja vähentävät näin myös lähitilojen hävikkiongelmaa. Protix on tutkinut mustasotilaskärpäsen toukkia pitkään, ja he ovat havainneet toukilla olevan valtavat terveyshyödyt monille eläinlajeille. Protixin toukkienkasvatusprosessi on alansa huippu, lajityypillinen ja tehokas.

Yksi syy toukkien valinnalle on ollut se, että hyönteisten hermosto on selkärankaisia yksinkertaisempi ja toukilla on huomattavasti vähemmän nosiseptoreita eli kipua aistivia hermopäätteitä. Toukat ovat vaihtolämpöisiä ja lopetustilanteessa niiden kehon lämpötilaa lasketaan, jolloin niiden aineenvaihdunta hidastuu ja ne menevät horrokseen. Tällöin toukan yksinkertainen hermosto ei tunne mitään jatkotoimenpiteitä.

Noin 120 asteessa, jotta vitamiinit ja hivenaineet säilyvät paremmin, ja koirat saisivat ruoasta suurimman hyödyn.

Puppy- ja Small Breeds -nappuloiden koko on pienempi (10mmx3mm) verrattuna muihin nappuloihin (15mmx7mm). Pienten rotujen nappuloissa ja pentunappuloissa on myös hieman enemmän proteiinia, jotta pienemmästä määrästä ruokaa saisi enemmän energiaa. Isojen rotujen nappuloissa sekä seniorinappuloissa on puolestaan hieman vähemmän proteiinia, mutta enemmän glukosamiinia, kondroitiinia ja MSM:ää nivelten hyvinvoinnin tueksi. Pentunappuloissa on DHA-levää aivojen kehityksen tueksi, ja seniorinappuloissa taas aivojen toimintaa ylläpitävää lykopeenia.

Kissanruoka on kehitteillä ja pian pystyt vähentämään hiilitassunjälkeä myös kissasi osalta. Testaamme kissanruokaamme parhaillaan varmistaaksemme, että se on herkullinen ja pitää sisällään tarpeeksi tauriinia ja muita kissan tarvitsemia ravintoaineita. Valitettavasti kehitys on viivästynyt Covid-19:n takia, mutta toivottavasti pääsemme lanseeraamaan kissanruoan vuonna 2021.

Emme ole testanneet tai käytänneet mitään koirille vaarallisia aineita ruokaamme kehittäessä. Työskentelemme tiiviisti useiden ravintotieteilijöiden kanssa varmistaaksemme, että lopputuote on kattava ja monipuolinen täysravinto. Maistamme jokaista reseptiämme itse, ennen kun sitä maistatetaan koirilla. Testaamme tuotetta niin laboratoriossa kuin kotitalouksissa, jotta saadaan jokaiseen kuivaruokaan ja herkkuun paras mahdollinen koostumus ja maku.

Toukkamme ovat niin herkullisia, että meidän ei ole tarvinnut lisätä ruokaan mitään keinotekoisia makuja - se on parhaimmillaan juuri sellaisenaan. Nappuloiden lisäksi meiltä löytyy kolme eri herkkuvaihtoa, joihin on saatu makuvaihtelua yrteillä ja kasviksilla. Ensi vuonna lanseerattava märkäruoka tulee myös tarjoamaan vaihtelua koostumuksen ja maun osalta, pysy siis kuulolla.

Ei vielä, mutta märkäruoka on työn alla! Covid-19 viivästytti kehitystyötä, mutta työskentelemme parhaillaan märkäruoan parissa ja tuomme pian markkinoille maistuvan ja eettisen vaihtoehdon perinteiselle märkäruoalle.

Ravintotiedot

Seuraamme tarkkaan pennun ravitsemuksen suosituksia ja nappulamme sisältävät kaikkia pennun kasvun vaatimia aminohappoja ja ravintoaineita. Ruokamme sisältää tauriinia, ja lisäksi paljon metioniinia, joka muuttuu koiran elimistössä tauriiniksi. L-karnatiini esiintyy luontaisesti käyttämässämme proteiinissa. Puppy-ruokamme on kehitetty tukemaan kasvavan pennun kehitystä ja terveyttä.

Kaura on ravinnerikasta, ja kauran matala glykeemi-indeksi varmistaa, että energiaa vapautuu koiran elimistöön hitaasti, ja verensokeri pysyy tasaisempana. Kaurassa on myös runsaasti mineraaleja ja E- sekä B-vitamiinia. Peruna on puolestaan yksi ympäristöystävällisimmistä kasveista viljellä, ja sisältää reilusti kuitua, B6-vitamiinia sekä kaliumia. Perunan sulavuus on myös huippuluokkaa, jolloin koirasi saa tarvitsemansa ravintoaineet helposti.

Ruokamme ei sisällä yhtäkään kymmenestä eniten allergisoivasta ainesosasta, ja vaikka osa koirista voi tietenkin herkistyä myös meidän nappuloille, ruokamme on luontaisesti markkinoiden vähiten allergisoivammasta päästä.

Yora sisältää UK:ssa kasvatettua kauraa ja maissia. Päädyimme näihin hyvien ravintoarvojen vuoksi ja siksi, että molempia kasvatetaan UK:ssa, missä tehtaamme sijaitsee. Harkitsimme myös bataattia, mutta eläinten ruoassa käytetty bataatti tuodaan useimmiten Kiinasta tai Aasiasta, eikä näin tue ajatustamme ympäristöystävällisestä tuotannosta.

Yorassa ei ole vehnää, ohraa tai ruista, jotka aiheuttavat eniten gluteeniherkyyksiä. Kaura mahdollisesti sisältämät gluteeninjämät ovat kuitenkin useimmiten liian pieniä aiheuttamaan allergiaa.

Glukosamiini ja kondroitiini tulevat maissista ja äyriäisistä. Seuraamme jatkuvasti glukosamiinin ja kondroitiinin vaihtoehtoisten lähteiden kehitystä, ja vaihdamme niihin kunhan tehokkuudesta ja laadusta on tarpeeksi näyttöä.

Ei, palmuöljyä ei löydy nappuloistamme eikä herkuistamme. Käytämme englantilaista kylmäpuristettua rypsiöljyä tehdääksemme tuotteestamme mahdollisimman kestävän ja ravitsevan.

Annostelu

Lue suuntaa-antavat annosteluohjeet tuotekohtaisilta sivuiltamme. Annostelu riippuu koirasi iästä, koosta, ja aktiivisuustasosta, sekä siitä, syökö koirasi pelkästään nappuloita vai onko YORA osa isompaa ruokaympyrää.

All Breeds on suunniteltu aikuisille koirille, eikä vastaa kasvavan pennun kaikkia tarpeita. Pennut tarvitsevat suhteessa enemmän proteiinia, ja Yoran Puppy-ruoka on suunniteltu vastaamaan kasvavan pennun ravintovaatimuksia. All Breeds -nappuloita voi syöttää yli vuoden ikäisille koirille.

Vaikka Yora ei ole varta vasten suunniteltu siilien ruokintaan, se ei sisällä mitään siileille haitallista ja voi hyvin toimia osana ruokavaliota. Suosittelemme nappuloiden liottamista siiliä varten, jotta ruoan kosteus lisääntyy.

Toimitusehdot

Lue toimitusehdoista ja eri vaihtoehdoista täältä https://yora.fi/pages/toimitusehdot/

Palautusehdot

Maistatamme nappuloitamme usein myymälöissä sekä tapahtumissa. Jos mietit Yoran soveltuvuutta koirallesi esimerkiksi herkkyyden tai allergian vuoksi, ota meihin yhteyttä info@yora.fi ja keskustellaan mahdollisesta testierästä!